Zodiac Historie

 

Het begin

Zodiac®, opgericht in 1896, richtte zich in eerste instantie op het ontwerp en de productie van luchtschepen.

In 1934, besloot de Fransman Pierre Debroutelle, om onderzoek te doen naar nieuwe product mogelijkheden voor Zodiac®. Hij ontwierp een eerste prototype van een twee-persoons opblaasbare kano. In 1936 werd dit prototype gevolgd door een nieuw prototype van een opblaasbare catamaran, uitgevoerd met een klein zeil. Het was 1937 toen, gedreven door een opdracht van de Franse marine, Debroutelle met een oplossing kwam voor het laden van torpedo’s in watervliegtuigen. Normaal gesproken werden hier destijds houten of stalen boten voor gebruikt, met alle risico’s van dien voor het beschadigen van de watervliegtuigen.

Debroutelle vond een simpele oplossing voor dit probleem en ontwierp een vaartuig dat bestond uit twee opblaasbare drijvers die aan elkaar verbonden waren door een houten vloerdeel en was uitgerust met een houten spiegel om de opblaasbare drijvers ook aan de achterkant met elkaar te verbinden. Dit vaartuig, succesvol gebruikt door de Franse marine, is de voorouder van de plezier- en commerciële opblaasboten van vandaag de dag.

 

Zodiac Historie 2
Zodiac Historie 3

Met name na de 2de wereld oorlog begon het succes van de Zodiac® opblaasboten grote vormen aan te nemen. In eerste instantie voor commerciële applicaties, maar sinds de jaren ’60 gedreven door het feit dat de Zodiac® opblaasboten de eerste opblaasboten waren die daadwerkelijk met een buitenboordmotor konden worden aangedreven, kwam ook de interesse van het publiek voor deze unieke vorm van watersport.

Al in de begindagen waren de productontwikkelingen die Zodiac® toepaste zeer vooruitstrevend, zo waren de houten spiegel en de houten kiel om de vaareigenschappen van de opblaasboten te verbeteren door Zodiac® ontwikkeld en gepatenteerd. Deze innovaties bleven niet onopgemerkt en Zodiac® ontving vele prijzen en verwierf vele octrooien gericht op een steeds hogere kwaliteit van de producten en veiligheid voor haar klanten. 

Voorsprong door techniek 

Zodiac® staat symbool voor technologische voorsprong en ontwikkeling. De expertise van de verschillende divisies binnen Zodiac® gecombineerd met het zeer ervaren team van de R&D afdeling heeft al voor vele productinnovaties gezorgd.

De Thermobonding techniek die Zodiac® exclusief toepast bij de productie van haar modellen uitgevoerd in  StronganTM DecitexTM komt voort uit de ervaringen binnen de luchtvaartindustrie. Deze gerobotiseerde productietechniek, zorgt voor een versmelting op moleculair niveau van het materiaal, waardoor een perfect luchtdichte lasnaad ontstaat. Dit garandeert een vele male sterkere en luchtdichtere verbinding dan het traditionele plakken van de naden van een opblaasboot.

 

Zodiac Medline 740
 

N-Zo: Zodiac is nog altijd onovertroffen

 

Voortdurende programma’s van marktonderzoek en ontwikkeling leiden tot het systematisch doorvoeren van vernieuwingen en het ontwikkelen van nieuwe modellen die daadwerkelijk aansluiten bij de eisen en wensen van de moderne watersporter. De introductie van de N-ZO modellen laten zien dat Zodiac® nog steeds de uitvinder en marktleider van de opblaasboot is. De unieke romp van deze modellen voldoen zelfs aan de eisen van de meest verwende watersport, gecombineerd met de legendarische kwaliteit waar Zodiac® bekend om staat.

Naast de productie van een uitgebreide lijn boten, levert Zodiac® ook als enige fabrikant een zeer groot assortiment van accessoires en onderdelen.

Zodiac® staat voor kwaliteit en continuïteit; u kunt met een gerust hart een Zodiac® product aanschaffen zonder zich zorgen te hoeven maken over het verkrijgen van Service, direct na de aankoop of voor de  komende 80 jaar!